Dacă dai o simplă căutare pe Internet pe acest subiect vei găsi zeci de articole cu explicații și opinii avizate emise de psihologi, sociologi și alți experți în domeniu. Care domeniu? Cel al relațiilor, cel al comunicării, cel al înșelatului…domenii multe și mărunte care în final duc la aceeași concluzie: bărbatul înșeală pentru că așa este natural. Preferata mea este însă explicația potrivit căreia el o înșeală pe ea din vina ei așa că, da, ea trebuie să-și ceară scuze și să meargă mai departe. Este vina ei că după o zi de muncă la birou, vine acasă, face mâncare pentru el și copii lor, face lecții cu copii și îi pregătește pentru a doua zi la școală, le face baie copiilor, îi culcă, strânge prin casă  și, în final, dupa ora 11 noaptea pică lată în loc să-i acorde atenția cuvenită soțului ei drag. Da, nesimțita, nu este dispusă să facă nici un efort pentru cel care a stat pe margine răbdător…da, bine, pe canapea cu telecomanda în mână, dar tot răbdător, pentru ca ea să termine treburile. El o susține moral în toate cele așa că măcar atâta să facă și ea pentru el: să fie sexi, ademenitoare și dornică de jugăneală măcar de trei ori pe săptămână.

Mda, o asemenea nevastă nu merită decât înșelată. E vina ei pentru că el se simte neapreciat, inutil și da, nu se mai simte bărbat. În plus, atâta timp cât nu știe, este în regulă. Și dacă totuși se întâmplă să afle iar este în regulă: ea îl va ierta pentru că au copii împreună și doar sunt o familie.

Conform teoriei mele, bărbații înșeală…nu, nu pentru că sunt porci, Doamne ferește, ci pentru că sunt extrem de fideli și loiali prietenului lor cel mai bun, si anume penisul. Șocant dar adevărat, penisul este partea corpului de care bărbații se simt cel mai atașați, este prietenul lor neprețuit pe care nu-l pot refuza indiferent de situație și de consecințe. Un studiu realizat asupra persoanelor în comă a scos la iveală faptul că primul gând al femeilor în momentul în care ies din comă se indreaptă către familie în timp ce bărbații, cum devin conștienți, își verifică bijuteria inestimabilă.

Bărbații sunt atât de obsedați de dotările lor încât nu ezită să și le măsoare ori de câte ori au ocazia, aruncându-și ocheade pe furiș în toalete sau vestiare. Se merge pe principiul străvechi “în săbii să ne luptăm și în penisuri să ne măsurăm” unde săbiile sunt înlocuite de telefoane mobile și mașini sport că de, evoluția bărbaților din Evul Mediu și până astăzi trebuie să fie vizibilă. Unde înainte masculul Alfa era cel care răcnea cel mai tare și era campion la aruncatul măciucii, astăzi potența este dată de mărimea contului bancar și tipul mașinii parcate exact în intrarea la mall sau la cluburile de fițe. Și atunci cum ar putea el sa-I refuze “prietenului său cel mai bun” ospățurile și rasfățurile oferite de toate acele domnițe mai mult decât dornice sa treacă cu vederea o dimensiune mai puțin impozantă? Dând dovadă de o loialitate fară precedent față de un “prieten în suferință”, va înfrunta orice obstacole și-și va asuma orice consecințe fără să stea pe gânduri. În spiritul acestei camaraderii își va arunca la gunoi cariera și chiar familia. Cum să nu admiri un astfel de bărbat?