Uimitor, dar povestea mea cu tatuajul m-a transformat peste noapte dintr-o corporatistă simplă și “tristă” într-o corporatistă interesantă. Am avut colegi care au venit în pelerinaj la biroul meu pentru a vedea fenomenul cu ochii lor, manifestând un interes neașteptat pentru acest gest necugetat și totuși inedit.

Pentru unii, tatuajul reprezintă o unealtă iscusită a Diavolului menită să ne conducă pe drumul întunecat care sălăsuiește în propriile noastre suflete. De cealaltă parte îi avem pe cei intrigați și dornici de a explora acest tărâm al tatuajelor dar frica și prejudecățile îi împiedică să facă vreun demers în acest sens. Și deși părerile și aprecierile au fost împărțite, întrebările au fost aceleași: de unde am luat desenul? La ce salon l-am făcut? Cât m-a costat? Etc, etc. Ofer cu plăcere răspunsul la aceste întrebări tuturor celor interesați, precum și alte detalii menite să vă ajute în acest proces, odată luată decizia.

1. Modele de tatuaje

Dacă știi exact ce desen vrei să vezi pe corpul tău de fiecare dată când te uiți în oglindă, atunci faci parte din categoria celor norocoși pentru că astfel sari peste etapa de căutări, reușind să salvezi timp și energie. Dacă ești mai puțin hotărât cu privire la model atunci îți poți căuta inspirația:

  • Direct pe site-urile saloanelor de tatuaje, fiecare punând la dispoziția vizitatorilor portofolii vaste
  • Pe pinterest.com
  • Discutând direct cu artistul care îți va realiza capodopera pentru un desen personalizat

2. Tehnologii în “ale tatuajului”

S-au dus vremurile când se tatua cu cerneală de pix, acum tatuajul ajungând să reprezinte o adevărată industrie unde se inovează constant. Au apărut creme speciale de recuperare, mai nou chiar și creme de soare speciale pentru zonele tatuate. Nu trebuie să-ți mai fie frică nici de ace și igienă pentru că se lucrează numai cu echipamente de unică folosință și cu culori vegetale care nu creează probleme la RMN sau alte rezonanțe magnetice.

3. Îngrijirea tatuajului

Fiecare artist tatuator îți va explica ce pași trebuie să urmezi pentru o îngrijire adecvată a operei sale astfel încât să beneficiezi de un proces de vindecare fără probleme. Ce mi s-a spus mie? Zona tatuată trebuie acoperită cu folie specială sau cu folie alimentară (varianta mai ieftină) pentru aproximativ 3 zile. Pe parcursul acestor zile poți spăla tatuajul și schimba folia dimineața și seara. Senzația va fi de durere surdă atenuată urmată de mâncărime, până se vindecă. După această perioadă urmează o săptămână în care vei trata cea mai proaspătă achiziție a corpului tău cu o cremă specială pentru tatuaje. Și gata…

4. Unde aplici tatuajul

O dilemă cu care eu m-am confruntat imediat după ce am luat decizia de a-mi face tatuaj și am selectat modelul, a fost alegerea acelui loc de pe corp care va purta pe veci însemnul nesăbuinței mele. Trebuia să fie vizibil dar totuși să-l pot acoperi la nevoie pentru a face față eventualelor prejudecăți. Un alt aspect important era durerea: zona vizată trebuia să nu fie prea sensibilă astfel încât să supraviețuiesc acestei experiențe fără urlete și bocete. În căutările mele am dat peste o hartă a durerii pe care ți-o transmit, în speranța că te va ajuta să-ți faci o idee.

Diagram-of

5. Saloane de tatuat în București

Saloanele despre care am auzit numai de bine sunt următoarele:

6. Prețuri

Prețurile sunt stabilite în funcție de timpul alocat pentru realizarea unui tatuaj, mai exact, pe oră. Fiecare artist tatuator are propriul tarif dar, în medie, variază între 200 lei si 300 lei pe oră. Acesta este costul minim pe care trebuie să-l achiți indiferent ca tatuajul ales poate fi realizat în mai puțin de o oră.

Bucurați-vă de această experiență și, dacă mai aveți întrebări, vă stau la dispoziție.

Ca și argument suprem, care sper să va convingă să intrați în cercul de încredere al oamenilor însemnați, vă pot spune că un tatuaj reprezintă o sursă inepuizabilă de replici pentru agățat. Ups, sper că soțul meu nu va citi acest articol…