Dragobetele, versiunea “Made in Ro” a celebrării dragostei “nemuritoare” a reprezentat ocazia perfectă pentru ca noi, doamnele, să le demonstrăm colegilor noștri “băjetzi” că ne ridicăm la înălțimea așteptărilor lor și, chiar mai mult, le depășim. Odată luată decizia am trecut la întocmirea strategiei și demararea acțiunilor că doar suntem corporatiști și știm să facem lucrurile ca la carte. Primul pas a fost să aruncăm momeala și să plantăm sămânța suspansului printr-o invitație specială:

“Dragii noștri “băjetzi”,

Ne-am gândit să facem o scurtă pauză de la copii și rețete culinare și să ne lăsăm imaginația să zburde, pentru că da, noi vă ascultăm pe voi. Uimitor dar, primele noastre gânduri s-au indreptat către voi, cavalerii, susținătorii și veșnicii noștri admiratori și am realizat că viața noastră ar fi tristă, insipidă și lipsită de culoare fără tachinările voastre zilnice.

Nu știu cât de familiarizați sunteți cu obiceiurile vechi, dar în vremurile de demult, domnițele obișnuiau să-și răsplătească bravii cavaleri dăruindu-le ceva de-al lor: o batistă, o cosiță, o bucată din jupon, etc. În zilele noastre nu se mai folosesc batiste pentru că avem șervețele de hârtie, cosițele au fost înlocuite de bucle, onduleuri și alte minunății la care doamnele țin ca la ochii din cap iar jupoanele s-au transformat în bucățele mici, mici de material pe care noi le numim fuste.

Așadar, ce putem noi să le oferim cavalerilor noștri moderni care au lăsat deoparte bravura și s-au dedicat fără pic de frică și ezitare pentru a le satisface colegelor nevoia constantă de atenție și adorație?

Ca un prim gest de considerație din partea noastră vom încerca să o convingem pe Andreea să renunțe la planul ei de anihilare a regnului masculin și exilare a tuturor bărbaților în Australia. Și dacă nu vom reuși, măcar atât promitem: Ionescu va fi în ultimul transport!

Și pentru că suntem niște ființe înțelegătoare vă vom oferi ceva care:

  • Să vă relaxeze după atâta tensiune acumulată ca urmare a faptului că Real Madrid a câștigat în fața lui Athletico Bilbao
  • Să vă ajute să fiți la “înălțime” în toate dar toate situațiile
  • Să vă îmbogățească cultura generală specifică
  • Să vă ajute la precizia măsurătorilor
  • Să vă energizeze viața în raport cu KPIs de mai sus

Dacă v-am trezit curiozitatea vă așteptăm mâine la ora 10 în zona Policy.

Cu drag,

Fetilii”

Trebuie să recunoaștem că sunt momente în care bărbaților din viața noastră, fie ei soți, colegi sau prieteni, le este greu să facă față complexității specifice speciei noastre feminine. Prin urmare, un kit care să-I ajute să răspundă prompt provocărilor și să răzbată prin hăsișul doleanțelor feminine, părea cadoul perfect. Și uite așa a luat naștere “Kit ul de supraviețuire a bărbatului modern” care conține obiecte de strictă necesitate: o revistă de specialitate Playboy sau Men’s Health, un energizant, tic-tac, o pilulă albastră, un centimetru, o bere și un prezervativ. Nu puteau lipsi din pachețel instrucțiunile de utilizare, și asta nu pentru că nu am fi avut încredere în capacitatea colegilor noștri de a folosi în cunoștință de cauză obiectele primite ci doar pentru că așa suntem noi femeile, mereu atente la detalii și mereu dornice să ajutăm.

IMG_4862IMG_4865

Reacția lor atunci când au primit, și mai ales când și-au desfăcut cadoul, a fost…de neprețuit. Am văzut pe chipul lor aceeași încântare pe care o citesc pe fața puștiului meu de 6 ani în dimineața de Crăciun când își desface darurile de la Moșu. Pentru că da, și bărbații sunt niște băieței mai mari care merită să fie răsfățați măcar din când în când.

P.S. spre dezamăgirea unor colegi, pilula albastră nu era altceva decât o bomboană M&M de culoare albastră; se pare că veritabila pilulă albastră nu a intrat încă în meniul de prânz al corporatiștilor, nerecunoscându-i-se potențialul în creșterea poductivității.  “Nevoia” colegilor noștri de a-și finaliza urgent sarcinile ar putea reprezenta totuși un argument solid pentru a înainta propunerea la HR.